Keurmerken

Roze Lintje borstkankerzorg
De Borstkankervereniging Nederland heeft Reinier de Graaf het Roze Lintje toegekend, omdat ons ziekenhuis kwalitatief goede borstkankerzorg verleent. Het is voor de zevende keer op rij dat wij het Roze Lintje hebben ontvangen.

Seniorvriendelijk Ziekenhuis
Het Reinier de Graaf ziekenhuis is seniorvriendelijk. Dat zegt het KBO-PCOB, de grootste seniorenorganisatie van Nederland. De organisatie heeft ons daarom het tweejaarlijkse keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis gegeven.

Spataderkeurmerk
Ons ziekenhuis is in het bezit van het Spataderkeurmerk van de Hart & Vaatgroep. Dit keurmerk maakt duidelijk welke ziekenhuizen en behandelcentra de beste spataderzorg bieden. Ons vaatcentrum voldoet aan de dertien strenge kwaliteitscriteria.

Vaatkeurmerk
De Hart & Vaatgroep heeft het Vaatkeurmerk aan Reinier de Graaf toegekend. Het keurmerk richt zich op zorg voor aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals. De behandeling hiervan voldoet aan de kwaliteitscriteria van de Hart & Vaatgroep.

Stoma Zorgwijzer
De Stoma Zorgwijzer is het bewijs dat ons ziekenhuis voldoet aan alle normen voor goede stomazorg op het gebied van darmstomazorg. Deze normen zijn opgesteld door de Nederlandse Stomavereniging.

Groen Vinkje bloed- en lymfeklierkankerzorg
Reinier de Graaf is in het bezit van het Groene Vinkje voor bloed- en lymfeklierkankerzorg. Ons ziekenhuis voldoet hiermee aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door betrokken patiëntenorganisaties.

Groen Vinkje prostaatkankerzorg
De patiëntenorganisaties ‘Levenmetkanker’ en ‘ProstaatKankerStichting.nl’ hebben Reinier de Graaf een Groen Vinkje gegeven voor de prostaatkankerzorg. Hiermee laat ons ziekenhuis zien dat het goede zorg biedt aan patiënten met prostaatkanker.

Groen Vinkje darmkankerzorg
Het Groene Vinkje voor darmkankerzorg wordt door de patiëntenorganisatie ‘Levenmetkanker’ toegekend aan ziekenhuizen die aan de kwaliteitseisen voldoen op het gebied van zorg aan patiënten met darmkanker. Reinier de Graaf is een van deze ziekenhuizen.

Drie sterren Apneuvereniging
Het Centrum voor Slaapstoornissen van Reinier de Graaf heeft van de Apneuvereniging drie sterren gekregen voor de behandeling van patiënten met een slaapstoornis. Bovendien is het centrum bestempeld tot Topkliniek.

Freya Pluim
Het IVF-centrum van Reinier de Graaf heeft van Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, de Freya Pluim gekregen. Dit keurmerk laat zien dat het centrum voldoet aan de kwaliteitscriteria van Freya.

Gouden Smiley
De Kinder- en jeugdafdeling van Reinier de Graaf heeft van de Stichting Kind en Ziekenhuis een Gouden Smiley gekregen. Een Smiley wordt toegekend aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door hun voorzieningen voor kinderen en ouders.

Zorg voor Borstvoeding
De Stichting Zorg voor Borstvoeding heeft ons ziekenhuis het certificaat Zorg voor Borstvoeding van de World Health Organization (WHO)/Unicef toegekend. Dit houdt in dat Reinier de Graaf voldoet aan hoge internationale eisen op het gebied van borstvoeding.

Zilveren Ster Osteoporosepoli
De International Osteoporosis Foundation (IOF) heeft Reinier de Graaf een Zilveren Ster toegekend voor de preventieve zorg aan fractuurpatiënten met risico op osteoporose. De multidisciplinaire aanpak van onze Osteoporosepoli werd als ‘best practice’ aangemerkt. 

Cataract
De afdeling Oogheelkunde van ons ziekenhuis heeft het keurmerk Cataract ontvangen van het Oogzorgnetwerk. Deze certificering laat zien dat ons ziekenhuis bovengemiddeld presteert in de behandeling van cataract (staar).

Maculadegeneratie
Het Oogzorgnetwerk heeft de afdeling Oogheelkunde van Reinier de Graaf het keurmerk maculadegeneratie toegekend. Ons ziekenhuis laat zien dat het hiermee voldoet aan de kwaliteitscriteria voor de behandeling van maculadegeneratie (afname van het gezichtsvermogen).

Longfunctie
De Longfunctieafdeling van Reinier de Graaf heeft het kwaliteitskeurmerk van de Nederlandse Vereniging voor Longfunctieanalisten (NVLA) ontvangen. Deze toont aan dat ons ziekenhuis voldoet aan strenge kwaliteitscriteria op het gebied van onder meer veiligheid, hygiëne en organisatie.