10 jaar Pieter van Foreest in Reinier de Graaf feestelijk gevierd

Het was feest op de afdeling Revalidatie & Herstel van zorgorganisatie Pieter van Foreest in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Ter gelegenheid van de tienjarige samenwerking werd door cliënten samen met de directeuren van beide instellingen gedanst. Deze dansles werd begeleid door Dance for Health, een stichting die oudere patiënten de mogelijkheid biedt om zich gezonder en fitter te voelen door middel van dans.

Cliënten waren erg blij met deze danservaring. Mevrouw Quirijnen-Taal (62 jaar): “Ik vond het heerlijk en wat fijn om zo te bewegen. Ik voel mij heel ontspannen en heb veel plezier gehad.” Diny de Bresser, bestuurder van Pieter van Foreest vertelt: “In onze samenwerking werken we altijd vanuit het belang van de cliënt. Daarom vinden we het mooi om dit feest ook samen met onze cliënten te vieren.”

Reinier de Graaf en Pieter van Foreest ondertekenden enkele weken geleden een samenwerkingsovereenkomst met als doel nog intensiever te gaan samenwerken. In de afgelopen jaren hebben beide organisaties zich ingezet om patiënten de juiste zorg, op de juiste plaats en op het juiste moment te bieden. De afdeling Revalidatie & Herstel in Reinier de Graaf is daar een mooi voorbeeld van.

Carina Hilders, directeur van het Reinier de Graaf ziekenhuis, vertelt: “Wij zijn erg tevreden met onze samenwerking met Pieter van Foreest. Maar nog veel belangrijker is dat onze patiënten elke dag weer ervaren hoe we met elkaar de zorg rondom de patiënt organiseren om zo samen de patiënt te kunnen helpen."