3 tips waarmee je in no time je LinkedIn profiel pimpt

Je kent het misschien wel: Je hebt een LinkedIn profiel maar doet er eigenlijk weinig mee. Je hebt hem ooit gemaakt maar je weet niet meer hoe je je gegevens aanpast. Of je bent er niet tevreden over maar geen idee hoe je hem verbeterd. Allemaal niet erg. Na het lezen van deze 3 tips weet je iets meer over hoe je je LinkedIn profiel optimaal inzet:

  1. Staat er al een representatieve foto op je profiel? Of is het er een van je laatste vakantie op Ibiza? Het kan handig zijn om aan een paar mensen in je omgeving te vragen wat ze van je foto vinden. En ja, het is (vaak) beter om je met een zakelijke foto te presenteren dan met een in je zwemkleding
  2. Zorg ervoor dat je gevonden wordt. Iets wat je daar enorm bij gaat helpen is om de nummers die in de link onder jouw foto staan te veranderen in je naam. Dat doe je heel eenvoudig door op het zonnetje te klikken dat verschijnt als je naast die link klikt. Klikken en veranderen in bijvoorbeeld je naam. Zo gepiept
  3. Maak een samenvatting op je profiel. Dat doe je door via ‘Edit Profile’ naar ‘Summary’ te gaan en erop te klikken. Zorg ervoor dat je je hier kort en krachtig presenteert. Waar word je blij van, waar heb je verstand van en als je wilt is dit ook de plek om je contactgegevens te noemen.

In ons volgende bericht lees je weer 3 tips om ervoor te zorgen dat je op LinkedIn beter gevonden wordt. En bedenk: LinkedIn is er niet alleen om gevonden te worden. Je kunt er ook veel informatie halen bijvoorbeeld door lid te worden van groepen van vakgenoten waarin kennis over uiteenlopende onderwerpen wordt gedeeld. Maar daarover in onze volgende post meer.

Voor nu veel succes met bovenstaande tips. En heb je hulp nodig? Benader dan een van de recruiters van het Carrièrebureau via LinkedIn. We zijn daar allemaal te vinden.