3500 mensen bezochten Reinier de Graaf tijdens Dag van de Bouw

“Wat een ruim en licht gebouw.” “Indrukwekkend die centrale hal met al dat glas.” “Wat gaat de bouw snel .“ Dat waren enkele veelgehoorde reacties van bezoekers van het nieuwe Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft.

Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 24 mei bekeken ruim 3500 belangstellenden de nieuwbouw van binnen. Van de in totaal 175 locaties die Bouwend Nederland zaterdag 24 mei openstelde voor publiek, stond Reinier de Graaf op de zevende plaats van best bezochte bouwprojecten.

Hoogtepunten

De bezoekers liepen een anderhalf uur durende route over de zes verdiepingen van het betonnen karkas. De leidingen en installaties in de plafonds waren grotendeels zichtbaar, waardoor goed te zien is hoeveel techniek in een ziekenhuis zit.

De tocht door de nieuwbouw ging onder meer langs de Spoedeisende Hulp met ambulancesluis, de poliklinieken en verpleegafdelingen, de bunker van de afdeling Radiotherapie waar patiënten bestraald zullen worden en het operatiekamercomplex.

Fred van Tilborg, manager van de dialyseafdeling, stond die dag op ‘zijn’ toekomstige stek: “Wat een enthousiasme toonden de mensen over het licht en de ruimte op de dialyseafdeling. Veel mensen waren gefascineerd door alle keurig geordende bedrading die nu nog te zien is. Ik merkte dat veel bezoekers uitkijken naar het nieuwe gebouw.”

Omhoog met de hijskraan

Aan het slot van hun rondgang kwam het publiek in de entreehal van het nieuwe ziekenhuis. Hier stonden stands van Stichting Vrienden van Reinier, de architect achter het ontwerp (EGM Architecten) en het ingenieuze afvalwaterzuiveringssysteem Pharmafilter. Als laatste onderdeel van de rondgang stond buiten een grote hijskraan. De echte durfals konden hun bezoek daarmee afsluiten met een prachtig uitzicht over de nieuwbouw en Delft vanaf zeker 60 meter hoogte.

Deze Dag van de Bouw werd mogelijk gemaakt door de bouwcombinatie Hurks Kuijpers in samenwerking met Reinier de Graaf ziekenhuis.

Eind augustus 2015 zal het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis in gebruik worden genomen.