Aanleg nieuwe inritten Reinier de Graafweg

Vanaf volgende week maandag (14 augustus) gaan de aannemers van het Reiner de Graaf ziekenhuis en de gemeente Delft twee nieuwe inritten maken voor het ziekenhuisterrein van het Gasthuis. De inritten worden aangesloten op de Reinier de Graafweg. Het verkeer op deze weg kan gedurende de werkzaamheden enige hinder hiervan ondervinden. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot medio november 2017.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd om het Reinier de Graaf Gasthuis bereikbaar te houden. De korte omleidingsroutes of wegversmallingen worden door tekstborden aangegeven en soms aangevuld met aanwijzingen door verkeersbegeleiders. Een van de inritten komt aan de voorkant van het ziekenhuis en geeft toegang tot de parkeergarage voor bezoekers en de Spoedeisende Hulp. De andere inrit komt aan de achterzijde van het ziekenhuis en geeft toegang tot de nieuwe parkeerplaats voor medewerkers.

De nieuwe inritten zullen aansluiten op de toekomstige inrichting van de Reinier de Graafweg. In 2018 wordt deze weg verbreed door de gemeente Delft. Er komt een aparte baan voor het openbaar vervoer en een apart tweerichtingsfietspad. De Reinier de Graafweg krijgt uiteindelijk een directe verbinding met de verlengde A4 tussen Delft en Schiedam. Tot de nieuwe weg klaar is, worden de inritten aangesloten op de bestaande weg.