Aannemers Du Prie en Van Galen/Schoonderbeek bouwen nieuwe polikliniek in Voorburg

Deze week heeft Reinier de Graaf de aannemingsovereenkomsten met Du Prie (bouwkundig en coördinerend aannemer) en Van Galen/Schoonderbeek (werktuigbouwkundig en elektrotechnisch aannemer) voor de bouw van de nieuwe polikliniek op het terrein van het Diaconessenhuis Voorburg getekend. EGM architecten heeft het ontwerp voor dit toegankelijke polikliniekgebouw gemaakt. Op maandag 18 mei starten de bouwwerkzaamheden.

De bouw zal ruim een jaar duren. De planning is om de bouw in de zomer van 2021 af te ronden, waarna patiënten eind 2021 terecht kunnen in deze moderne, patiëntvriendelijk ingerichte polikliniek. Het grootste deel van het huidige zorgaanbod in het Diaconessenhuis Voorburg blijft gehandhaafd, waaronder de meeste poliklinieken, de bloedafname, radiologie en het fertiliteitscentrum. In het nieuwe gebouw komen geen verpleegafdelingen meer en de operatiekamers verplaatsen we naar onze locatie in Delft. Tijdens de hele bouwperiode kunnen patiënten gebruik blijven maken van de zorg in het huidige gebouw in Voorburg.

Door de veranderende zorgvraag en technologische ontwikkelingen heeft het Reinier de Graaf ziekenhuis besloten om de zorg meer te gaan concentreren. Zo verplaatsen we de zorg en ingrepen waar een ziekenhuisopname voor nodig is naar onze hoofdlocatie in Delft. In Voorburg en Naaldwijk behouden we moderne poliklinieken waar patiënten terecht kunnen voor spreekuren, controles en diagnostiek.