Aanstaande maandag start de Beweegweek

Op maandag 8 oktober om 11.30 uur gaat de Beweegweek in Reinier de Graaf officieel van start. Directeur Carina Hilders opent de week door allereerst haar visie op beweging van patiënten, medewerkers en bezoekers te geven. Aansluitend stapt zij op een van de tien spinningfietsen die in de centrale hal van het Gasthuis staan.

De Beweegweek vindt van 8 tot en met 12 oktober plaats en is bedoeld voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Initiatiefneemster en ergotherapeut Maaike Philippo licht toe: “Tijdens de Beweegweek staan er in de centrale hal en op een aantal andere plekken in het Gasthuis speciale fietsen waarop patiënten, bezoekers en medewerkers 5 dagen lang 24 uur per dag kunnen spinnen. Hiermee halen we sponsorgeld op voor de aanschaf van beweegmaterialen voor patiënten, zoals hometrainers. Zo kunnen we meer patiënten op een leuke manier stimuleren om te bewegen. Ook organiseren we yogalessen voor al onze patiënten en bootcamps voor onder meer oncologiepatiënten, uiteraard aangepast aan hun conditie.”

Ook voor medewerkers organiseert Reinier de Graaf sportlessen, want ook de vitaliteit van onze medewerkers heeft een hoge prioriteit. Tenslotte verzorgen en verplaatsen zij onze patiënten, wat fysieke impact heeft. 

Beweeg mee

Hebt u zin om mee te bewegen? Maak dan gebruik van een spinningfiets op het moment dat dit u goed uitkomt. Spinnen voor het goede doel is al mogelijk vanaf 1 kwartier per keer, langer mag natuurlijk ook. Elke kilometer die wordt gefietst, levert geld op.