AD Top 100: Reinier de Graaf beste ziekenhuis in de regio

Reinier de Graaf mag zich het beste ziekenhuis in de regio noemen. Dat meldt het AD vandaag in de jaarlijkse AD Ziekenhuis Top 100. Het ziekenhuis staat bovendien landelijk op de vierde plek van de topklinische ziekenhuizen. “Ik ben ontzettend blij met dit resultaat en enorm trots op alle medewerkers van ons ziekenhuis die zich elke dag inzetten om de beste zorg te leveren aan onze patiënten”, zegt directeur Carina Hilders.

Reinier de Graaf scoort goed op oncologische zorg en het screenen van patiënten op pijn na een operatie, bloedvergiftiging, ernstige verwardheid en ondervoeding. Hilders: “Als topklinisch ziekenhuis blijven we steeds verbeteren, vernieuwen en vooruitzien. Alleen zo kunnen we onze patiënten topzorg blijven bieden. Door intensief samen te werken met andere ziekenhuizen, regionale zorginstellingen, de TU Delft en zorgverzekeraars streven we ernaar om patiënten de juiste zorg, op het juiste moment op de juiste plek te bieden. Want zo zien wij de toekomst!” 

Topklinische zorg

Samen met 25 andere ziekenhuizen in Nederland mag Reinier de Graaf zich een topklinisch ziekenhuis noemen. De topklinische ziekenhuizen vormen een aparte categorie, naast algemene ziekenhuizen en academische ziekenhuizen. In de topklinische ziekenhuizen ligt de focus, naast het bieden van goede basiszorg, op topklinisch zorg, wetenschap en opleiding. Bovendien wisselen ziekenhuizen kennis en expertise uit. Een ziekenhuis mag zichzelf alleen een topklinisch ziekenhuis noemen als het voldoet aan de criteria van Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).

AD Top 100

De Ziekenhuis Top 100 maakt gebruik van gegevens die ziekenhuizen verplicht aanleveren, bijvoorbeeld aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Ziekenhuizen worden beoordeeld op 36 aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling, zoals oncologie, cardiologie, veelvoorkomende operaties, toezicht op medicijngebruik en de kwaliteit van de verpleging.

Lees hier de berichtgeving in het AD.