Afdeling Radiologie Reinier de Graaf behaalt ISO 9001:2015-certificering

De afdeling Radiologie van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft voor de vierde keer op rij het ISO-kwaliteitskeurmerk behaald. Deze keer met extra trots omdat aan de nieuwe norm ISO 9001:2015 is voldaan. De afdeling Radiologie van Reinier de Graaf is daarmee de eerste radiologie-afdeling in Nederland die voldoet aan deze vernieuwde ISO-norm. De certificering geldt voor een periode van drie jaar.

Het ISO-keurmerk is internationaal erkend en wordt uitgereikt aan organisaties die voldoen aan hoge standaarden van kwaliteitsmanagement. Radiologie heeft de certificering behaald omdat het op de juiste manier diagnostisch onderzoek verricht en behandelingen uitvoert met medisch beeldvormende technieken.

Het audit-team dat bepaalt of organisaties voldoen aan de ISO-standaarden gaf complimenten over de open cultuur op de afdeling Radiologie, waar medewerkers van fouten mogen leren. Ook was er lof over de effectieve wijze waarop de afdeling risico’s monitort, de complicatieregistratie aanpakt en de service verhoogt, onder meer via ruimere openingstijden.

Nomdo Renken, Radioloog bij Reinier de Graaf, is blij met het behalen van de ISO-certificering. “De afdeling Radiologie hecht grote waarde aan dit kwaliteitskeurmerk”, aldus Renken. “We hebben met elkaar hard gewerkt om de certificering te behalen en te behouden. We zullen ons blijven richten op het verder verbeteren van de kwaliteit van de geboden zorg, zodat we ook in de toekomst aan de ISO-standaard zullen voldoen.”

Eerder dit jaar behaalde de afdeling Nucleaire Geneeskunde van Reinier de Graaf als eerste nucleair geneeskunde-afdeling in Nederland de ISO 9001:2015-certificering.