Afleiding voor oncologiepatiënten tijdens behandeling dankzij Vrienden van Reinier de Graaf

Een helderblauwe zonnige hemel, met hier en daar een wolk. Een welkome afleiding tijdens een intensieve behandeling. Dankzij de vrienden van Reinier de Graaf beschikt de afdeling radiotherapie in het nieuwe ziekenhuis over een natuurplafond in de bestralingsbunkers. Door deze LED-natuurpanelen ervaren de 1250 patiënten die jaarlijks bestraald worden minder stress en ondergaan zij behandeling met een positiever gevoel. 

Welkome afleiding

In de bestralingsbunker liggen patiënten langdurig stil tijdens de (dagelijkse) behandeling. Irma van Gelderen, hoofd Radiotherapie, wilde dit comfortabeler maken voor de patiënten. “Ik sprak Rowena Timmermans van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf en vertelde haar over de led-panelen. Zij was direct enthousiast. Vanuit de particuliere giften is het benodigde bedrag gerealiseerd”  
De panelen hebben het gewenste effect. “We krijgen positieve reacties, het is fijn om tijdens de behandeling ergens naar te kijken. Ik word er zelf ook blij van, de ruimte is met aandacht ingericht en dat voel je. Geweldig dat dit is binnengekomen vanuit de stichting. Echt iets extra’s voor onze patiënten.”