Alles wat leeft, vraagt zorg

Dinsdag 9 februari overhandigde Rob van Pelt, President van Lions Club Delft Princestad een gieter en een cheque van 12.000,- euro aan Cees van der Zande, stafdirecteur van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Lionsclub Princestad is sponsor van één van de twee bomen in de centrale hal van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Zij willen hiermee bijdragen aan meer groen in het ziekenhuis en daarmee momenten van ontspanning en rust van patiënten en bezoekers. De gieter staat symbool voor dat alles wat leeft, zorg nodig heeft.

Lionsclub twijfelde geen moment

Voor de Lionsclub was het na het eerste contact met de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf al duidelijk dat ze wilde bijdragen aan het ziekenhuis. "Onze club zorgt al 30 jaar voor ondersteuning van maatschappelijke goede doelen, bij voorkeur in het Delftse. De eeuwenlange essentiële functie van het Gasthuis voor de Delftse gemeenschap zorgde ervoor dat het weinig moeite kostte om onze club te mobiliseren een bijdrage aan de nieuwbouw te geven. Wij zijn blij dat dit een herkenbaar en vriendelijk element van de inrichting heeft opgeleverd”, aldus Rob van Pelt. De schenking is de opbrengst van de jaarlijkse wijnproeverij van de Lions Club Delft Princestad die plaats vond op 8 november in het Meisjeshuis in Delft.

Helende omgeving

De bomen in de centrale hal zijn belangrijk voor een beoogde helende werking voor patiënten en dragen bij aan een gevoel van welzijn en rust. Het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft bewust gekozen voor veel 'healing environment' principes in haar inrichting en bouw van het ziekenhuis. Cees van der Zande: "Groen doet ook echt iets met je gevoel. Wij zijn enorm blij dat de Lionsclub zo'n geweldig bedrag heeft ingezameld voor deze boom met bank waar veel patiënten van kunnen genieten. Het is ook een teken van de verbondenheid van ons ziekenhuis met de club en de gemeenschap. De ronde bank waar mensen naast elkaar zitten past hier goed bij".