Banenmarkt verpleegkundigen Reinier de Graaf een succes

Het was de eerste die het Reinier de Graaf ziekenhuis organiseerde en gezien het enthousiasme en de opkomst waarschijnlijk niet de laatste: de banenmarkt voor verpleegkundigen. Tijdens deze bijeenkomst kregen verpleegkundigen in een informele setting een kijkje in de keuken van ons ziekenhuis. Op deze manier willen we hen overtuigen om bij ons de volgende stap in hun carrière te zetten.

Sommige verpleegkundigen kwamen binnen met een BIG-registratie op zak, ruime werkervaring en een specifieke voorkeur voor een afdeling. Tegelijkertijd meldden zich tijdens de banenmarkt ook verpleegkundigen in opleiding die zich oriënteerden en een beeld wilden krijgen van het reilen en zeilen binnen een ziekenhuis. Maar hoe uiteenlopend ook, al onze bijna honderd bezoekers hebben tijdens de banenmarkt een goed beeld kunnen krijgen van hoe het is om te werken in ons ziekenhuis.

Maar liefst tien afdelingen van Reinier de Graaf presenteerden zich door spullen en objecten van hun werkvloer mee te nemen, zoals bedden, beademingsapparatuur en andere medische instrumenten. Daarnaast kregen bezoekende verpleegkundigen de kans een rondleiding te krijgen op de afdeling van hun voorkeur. Op deze manier kregen ze een goed beeld van ons nieuwe ziekenhuis en hun potentiële nieuwe werkplek.

Binden en boeien

Reinier de Graaf organiseerde de banenmarkt onder meer om een aantal specifieke vacatures te vervullen. De eerste sollicitatiegesprekken hiervoor vinden deze maand plaats. Maar dat is de korte termijn. Het binden en boeien van verpleegkundigen die mogelijk in de toekomst bij ons willen werken is minstens zo belangrijk. Met de banenmarkt hopen we dan ook dat verpleegkundigen die op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging een kijkje nemen op de vacaturepagina van ons ziekenhuis.

Interesse in onze volgende banenmarkt? Deze vindt naar verwachting in maart volgend jaar plaats. Houd voor meer informatie deze website en Facebook-pagina in de gaten.