Beelen Sloopwerken schenkt 3.500 euro aan Vrienden van Reinier

Beelen Sloopwerken, de aannemer die de sloop van de oude ziekenhuisgebouwen in Delft verzorgt, doneert een bedrag van 3.500 euro aan de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf. De cheque werd overhandigd door Marc Nieuwendijk, projectleider bij Beelen: “In ons dagelijkse werk breken we alleen maar af. Daarom zijn we trots dat wij nu mogen helpen met het bouwen aan mooie projecten voor de Oncologie en Kinder- en jeugdafdeling.”

V.l.n.r: Marc Nieuwendijk en Robin Clement (Beelen) overhandigen de cheque aan Jolanda Versteegen (Hoofd Kinder- en jeugafdeling) en Stefan Kroese (Lid Raad van Bestuur Reinier de Graaf/bestuurslid Stichting Vrienden van Reinier de Graaf).

Van het bedrag komt 2.000 euro ten goede aan de afdeling Oncologie van Reinier de Graaf in de vorm van 72 embracedoeken. De Kinder- en jeugdafdeling van het ziekenhuis ontvangt 1.500 euro voor het project Maakbare Wereld.

Machteld van Rookhuijzen, gespecialiseerd oncologieverpleegkundige, nam de geschonken embracedoeken in ontvangst. Borstkankerpatiënten kunnen deze omslagdoeken van zeer zacht materiaal omslaan tijdens hun ziekenhuisbehandelingen. “De doeken die we van Beelen ontvingen, geven we aan borstkankerpatiënten die bestraling nodig hebben. Zo voelen zij zich minder naakt en kwetsbaar voor en na hun behandeling”, aldus Van Rookhuijzen.

Maakbare Wereld

Hoofd Kinder- en jeugdafdeling Jolanda Versteegen nam het bedrag van 1.500 euro voor het project Maakbare Wereld in ontvangst. Dit project bestaat onder andere uit vijf levensgrote illustraties op de muren van de Kinder- en jeugdafdeling. Op de patiëntenkamers komen illustraties met magneetstickers, die de patiëntjes verder kunnen afmaken met stiften en stickers.

“Met het geld voor de Maakbare Wereld kunnen we een ziek kind een beetje de regie teruggeven over zichzelf en zijn omgeving. En dat is precies wat wij willen”, aldus Versteegen. “Het kind bepaalt hoe de kamer eruit ziet tijdens de ziekenhuisopname. Een jongetje wil misschien kijken naar brandweermannen en politieauto’s, terwijl een meisje droomt van elfjes en prinsessen.”
 


V.l.n.r. Marc Nieuwendijk en Robin Clement (Beelen) overhandigen de embracedoeken aan oncologieverpleegkundigen Machteld Rookhuijzen en Jeanette Lumsden en Stefan Kroese (lid Raad van Bestuur Reinier de Graaf/bestuurslid Stichting Vrienden Van Reinier de Graaf).