Bezoekersrestaurant wordt ‘Parel van de Nederlandse ziekenhuizen'

Vermaat nieuwe exploitant horeca in nieuwbouw

De Vermaat Groep wordt de exploitant van de horeca in de nieuwbouw van Reinier de Graaf. Manager Hotel Services Jetze-Jan Dijkstra kijkt met vertrouwen uit naar de samenwerking. “Vermaat heeft veel affiniteit met de zorg en commerciële horeca en bedenkt concepten die naadloos aansluiten bij de gastvrije (horeca) ambities van ons ziekenhuis. Wij hebben alle vertrouwen in een goede samenwerking en kijken uit naar hun mooie en passende horecaconcept.”

 

 


Donderdag 4 december ondertekenden Jaap van den Heuvel(Directievoorzitter Reinier de Graaf, rechts op foto) en Paul Vermaat (Algemeen Directeur Vermaat Groep) het contract voor de exploitatie van de nieuwbouwhoreca van Reinier de Graaf.


V.l.n.r. Lex Medendorp (Senior Consultant bij Hospitality Consultants), Erik de Wit (Business Unit Manager Ziekenhuizen Vermaat Groep), Jetze-Jan Dijkstra (Afdelingsmanager Hotelservices Reinier de Graaf), Robbert Jan van der Ent Braat (Manager Facilitair Bedrijf Reinier de Graaf) en Rick Zeelen (Commercieel Directeur Vermaat Groep).

Het familiebedrijf Vermaat begon in 1978 met een delicatessenwinkel in Utrecht en is uitgegroeid tot een bedrijf met restaurants en winkels in diverse ziekenhuizen, musea, bedrijven en commerciële horeca. Op deze locaties ligt sterk de nadruk op beleving. Jetze-Jan Dijkstra: “Vermaat denkt niet in standaardoplossingen maar in concepten specifiek toegesneden op het ziekenhuis en de doelgroep. Dat sprak ons erg aan.”

Doelstellingen

Vermaat sluit met zijn werkwijze goed aan bij de doelstellingen die Reinier de Graaf heeft voor het bezoekers- en bedrijfsrestaurant, de (cadeau)winkel, de espressobar en het vergadercentrum. Het ziekenhuis wil de verbinding leggen met de omgeving, gaat voor eerlijke en duurzame producten, en wil een thuisgevoel creëren voor zowel patiënten, bezoekers als medewerkers. Jetze-Jan Dijkstra: “We willen in 2016 het meest verbonden en meest duurzame ziekenhuis van Nederland zijn. Daar stemmen we onze horeca op af.” Paul Vermaat, algemeen directeur van de Vermaat Groep, noemt het toekomstige bezoekersrestaurant ‘de parel van de Nederlandse ziekenhuizen’. “Het is uniek door de open keuken met herkenbare Delftse regio- en streekproducten én de bediening aan tafel.“

Kannen en kruiken

Alle horeca in het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis krijgt dezelfde uitstraling. Het thema wordt ‘Kannen en kruiken’. Dit zal herkenbaar zijn in bijvoorbeeld servies en kleding. Nieuw is dat patiënten straks - met een voucher - ook in het bezoekersrestaurant de maaltijd kunnen gebruiken. Even weg van de eigen kamer kunnen zij samen met hun bezoek genieten van een diner en de gastvrije bediening. Ook medewerkers kunnen hier ’s avonds dineren.