Bij Reinier heb je kansen

Esther Timmermans, loopbaanadviseur: “Wie goed doet, goed ontmoet. Bij Reinier de Graaf hechten we veel waarde aan goed werkgeverschap. Want, een goede werkgever trekt goede medewerkers aan. Een voorbeeld van goed werkgeverschap  blijkt bijvoorbeeld uit de jaarlijkse Open Deuren dag. Daarmee proberen we medewerkers die zich intern op hun loopbaan willen oriënteren te faciliteren.

Bij ons in het ziekenhuis staan we open voor vragen en wensen met betrekking tot loopbaan en persoonlijke ontwikkeling en gaan we daarover graag in gesprek met medewerkers”.

Open deuren. Iets dat binnen een ziekenhuis niet vanzelfsprekend is. Bij Reinier kan het. Eenmaal per jaar openen afdelingen bij ons hun deuren om collega’s de kans te geven te ervaren hoe het op een andere afdeling eraan toe gaat. Uit nieuwsgierigheid, uit interesse  of om bijvoorbeeld te kijken hoe het is om op deze afdeling te gaan werken. Wij noemen dat Open Deuren dag.

Tijdens de Open deuren dag van dit jaar openden 60 afdelingen hun deuren. Naast informatie over afdelingen, functies en de werksfeer op de afdeling, bracht het alle partijen veel meer. Er ontstond meer begrip  en verbondenheid waardoor collega’s beter met elkaar samenwerken. Als je je collega’s kent en weet wat zij doen en waarom, kun je meer begrip opbrengen als de samenwerking bijvoorbeeld een keer niet zo loopt als je zou willen.

Ruim 40 medewerkers hebben deze kans benut om een dagje met een collega van een ander vakgebied mee te lopen. En dat het een geslaagde dag was, blijkt niet alleen  uit de 8,7 die de dag als rapportcijfer kreeg maar ook uit de reacties. Een paar lees je hier:

‘Ik werd met open armen ontvangen op de OK. De sfeer was erg goed. Ik heb zelfs 2 operaties mee mogen maken, dus ik heb écht een kijkje achter de OK deuren mogen nemen, heel bijzonder. ‘

Zijn mijn verwachtingen waar gemaakt? Meer dan! Er werd uitgebreid informatie gegeven, ik kreeg een rondleiding en alle vragen werden vakkundig beantwoord door een collega die mij gedurende de dienst begeleidde. Ik kan nu nog beter de patiënten vertellen wat hen te wachten staat.’

‘Het was echt een super interessante middag en ik ben best wel vol van de indruk die het op mij maakte. Als het kan kom ik graag nog eens terug. Deze gelegenheden zijn de ‘’krenten uit de pap’’ van het werken bij deze organisatie.’

Wil jij ook dat bij Reinier deuren voor jou openen? Kijk dan of we nu een vacature hebben die bij je past. Zit er nu geen bij? Meld je dan aan voor een job alert of bel een van de recruiters via 015-260 3600.