Bijeenkomst Nix18delft

Wist u dat vorig jaar in ons land ruim 700 jongeren onder de 18 jaar vanwege alcoholgebruik zijn opgenomen in een ziekenhuis? Het is onderdeel van bredere problematiek. Problematiek die ook speelt in Delft. U kunt eraan bijdragen dat jongens en meisjes in deze leeftijdscategorie geen alcohol nuttigen en daarmee niet de Drank- en Horecawet overtreden. Die verbiedt sinds dit jaar alcoholgebruik onder de 18 jaar.


Hoe u een rol kunt spelen? Laat u inspireren tijdens de aftrap van NIX18Delft op maandagavond 22 september in Reinier de Graaf. U krijgt dan praktische handvatten aangereikt. Bovendien kunt u voortaan rekenen op ondersteuning in de praktijk. Het uitgangspunt: ouders, professionals en organisaties die met jongeren onder de 18 jaar te maken hebben, dragen de gezamenlijke verantwoordelijkheid alcoholgebruik binnen deze groep tegen te gaan.

Tijdens de bijeenkomst in het Reinier de Graaf Gasthuis verneemt u bijvoorbeeld hoeveel en waar er wordt gedronken in Delft, hoeveel jongeren als gevolg hiervan in het ziekenhuis belanden en welke plannen de gemeente heeft voor de komende jaren. Het programma is interactief. Als we met elkaar het alcoholgebruik onder 18 jaar willen bestrijden, is het belangrijk elkaar ook te vertellen wat iedereen op dit vlak kan betekenen en hoe personen en organisaties elkaar aanvullen. Meld u nu aan voor de aftrap NIX18Delft.