Burgemeester Verkerk laat zich informeren over alcoholmisbruik onder jongeren

Op donderdag 20 februari hebben kinderarts Nico van der Lely en kinderpsycholoog Mireille de Visser het boek ‘de alcoholvrije puber’ overhandigd aan burgemeester Verkerk van de gemeente Delft. Dit gebeurde tijdens een werkbezoek aan de polikliniek voor jeugd en alcohol van het Reinier de Graaf.

Kinderarts Nico van der Lely, burgemeester Verkerk van de gemeente Delft en kinderpsycholoog Mireille de Visser.

Jaarlijks belanden zo’n 100 pubers uit de Delftse regio op de alcoholpoli. Een stijgend aantal, dat Van der Lely en De Visser graag willen terugdringen. Ook Verkerk zet zich hiervoor in. Tijdens het werkbezoek liet hij zich informeren over de succesvolle aanpak van de polikliniek voor jeugd en alcohol. Deze heeft landelijk veel navolging gekregen. Niet alleen zijn er elders in het land poliklinieken naar dit model uitgerold, als expertisecentrum wordt de poli frequent geraadpleegd door beleidsmakers en andere professionals.

Ook in de gemeente delen oprichters Van der Lely en De Visser hun kennis binnen de Werkgroep Jeugd & Alcohol. Doel is een bijdrage te leveren aan de doelstelling van de gemeente om alcoholmisbruik onder jongeren terug te dringen. Ouders, leerkrachten, leerlingen en sportclubs zijn belangrijke doelgroepen.

Juist voor deze groepen is het boek ‘de alcoholvrije puber’ geschreven. Ouders (en anderen) vinden het vaak moeilijk de juiste balans tussen te vinden tussen vrijheid en bescherming. In het boek staan tips en adviezen, zoals een voorbeeld van een goed gesprek. Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel met ISBN-nummer: 9789046815915