Gynaecoloog Carina Hilders bijzonder hoogleraar

Reinier de Graaf is sinds 1 november een bijzonder hoogleraar rijker. Gynaecoloog en directeur Medische Zaken Carina Hilders is door het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG) van de Erasmus Universiteit Rotterdam benoemd tot bijzonder hoogleraar Medisch management en Leiderschap.

Per 1 december gaat zij onderzoek doen naar en onderwijs geven over medisch management en leiderschap. Carina Hilders: “De medisch specialist vervult een essentiële rol in de het complexe zorgveld om het belang van de patiënt voorop te stellen. Door de complexer wordende zorg krijg de arts steeds meer taken, niet alleen medisch inhoudelijke taken, maar ook onder andere financiële, organisatorische en managementtaken. Wat functioneert het beste voor de patiënt? Daar ga ik wetenschappelijk onderzoek naar doen en onderwijs over geven.”

Hilders werkt per 1 december een dag in de week als bijzonder hoogleraar, twee dagen als gynaecoloog en twee dagen als directeur Medische Zaken in het Reinier de Graaf.
 

Het persbericht van iBMG