Carrièrebureau van Reinier de Graaf nu ook bereikbaar via WhatsApp

Het Carrièrebureau van Reinier de Graaf is vanaf nu ook bereikbaar via WhatsApp. Werkzoekenden en sollicitanten kunnen hun vragen over een openstaande vacature of werken bij het ziekenhuis via een appje aan de recruiters stellen. Het Carrièrebureau is op werkdagen van 8:30 tot 17:00 via Whatsapp bereikbaar op nummer 06-2244 6399. De recruiters voorzien de vragenstellers binnen enkele uren van antwoord.

“Met deze extra service willen we het voor werkzoekenden en sollicitanten nog gemakkelijker maken om vragen te stellen”, aldus Carla Jongenengel, communicatiemedewerker op de afdeling P&O. “Op deze manier is de drempel lager om vragen te stellen en willen we onze klantvriendelijkheid verhogen. Het hoort ook simpelweg bij deze tijd om te communiceren via een digitale berichtendienst als WhatsApp.”

De bereikbaarheid via WhatsApp past binnen het bredere streven van het Carrièrebureau om Reinier de Graaf niet alleen voor medewerkers, maar ook voor werkzoekenden zo aantrekkelijke mogelijk te maken. Een ander voorbeeld hiervan is het in 2014 geïntroduceerde sollicitatiespreekuur.

Tijdens dit spreekuur krijgen afgewezen sollicitanten een toelichting op wat goed was aan hun sollicitatie en verbeterpunten voor een volgende sollicitatie. Zo houden ze, ondanks hun afwijzing, toch een goed gevoel over aan Reinier de Graaf en helpen wij ze op weg naar een andere baan. Mogelijk is dit zelfs een baan binnen het ziekenhuis, maar dan op een andere afdeling.

Daarnaast probeert Reinier de Graaf het voor werkzoekenden en sollicitanten gemakkelijker en leuker te maken door een duidelijke sollicitatieprocedure te hanteren. Bovendien staan de medewerkers van het Carrièrebureau altijd open voor vragen en houden ze van een persoonlijke aanpak. Jongenengel: “Dit zijn allemaal voorbeelden van goed werkgeverschap, juist ook voor de mensen die nog niet bij ons werken.”