Certificaat voor oogheelkunde

Opnieuw een kwaliteitscertificaat voor de afdeling Oogheelkunde. Dit keer voor de behandeling van staar (cataract). Deze onderscheiding onderstreept onze hoge kwaliteit van zorg voor patiënten met staar. Het eerste certificaat kreeg de afdeling in 2013 voor de behandeling van macula degeneratie, een oogziekte aan het netvlies.

Beloning

Grada Buzing van de poli oogheelkunde is blij met de onderscheiding: “Dit is een beloning voor 4 jaar hard werken. Het mooie van dit certificaat is dat het hele zorgtraject onder de loep is genomen. Van hoe patiënten worden ontvangen, tot de voorzorg en de nazorg. Op verschillende plekken, zoals de OK, de poli en de dagbehandeling keken medewerkers uit andere zorginstellingen mee.” Reinier de Graaf krijgt het certificaat van het Oogzorgnetwerk, een landelijk netwerk van oogheelkundige afdelingen. Naast Reinier heeft slechts één ander ziekenhuis in het Oogzorgnetwerk beide kwaliteitscertificaten.

Weinig risico’s

De meest voorkomende oorzaak van slechtziendheid is staar. Staar is een vertroebeling van de ooglens waardoor men in de loop van de tijd steeds slechter gaat zien. Slechtziendheid heeft een negatieve invloed heeft op het dagelijks leven van mensen. De staaroperatie is vooralsnog de enige behandeling en een veel uitgevoerde operatie. Er zijn weinig risico’s aan verbonden en het dagelijks leven verbetert sterk.

Oogzorgnetwerk

De poli oogheelkunde van het Reinier de Graaf ziekenhuis is onderdeel van Het Oogzorgnetwerk dat bestaat uit een samenwerking van 15 ziekenhuizen in het land en optiekzaken in deze regio. Het Oogzorgnetwerk is gericht op Beter Zien voor iedereen.