Cheque Rabobank voor troostkofferproject Oncologie

En de winnaars zijn de gespecialiseerd oncologieverpleegkundigen van Reinier de Graaf met hun troostkofferproject. Maandag 3 november overhandigde directievoorzitter Marco Hofland namens het  Coöperatiefonds van Rabobank Zuid-Holland Midden een cheque van € 4.103,70 aan oncoloog Annelie Vulink, gespecialiseerd oncologieverpleegkundigen Ria Dijkshoorn, Hetty Muller, Esther Ponsioen en oncologieverpleegkundige Mariëlle Egberts. “Dankzij deze gift kunnen we gedurende circa 4 jaar kinderen en jongeren waarvan een van de ouders kanker heeft, van informatie op maat voorzien. Daar zijn we echt heel blij mee,” zegt gespecialiseerd oncologieverpleegkundige Esther Ponsioen. “Goede begeleiding van zowel ouders als kinderen is ontzettend belangrijk als vader of moeder de diagnose kanker heeft gekregen. Ouders weten vaak niet hoe ze hun kinderen over de ziekte moeten vertellen. En kinderen vinden het moeilijk hun verdriet te uiten en te verwerken. Een zogenoemde troostkoffer met onder andere een (voor)leesboek over kanker, een knuffel, een dagboek en tekenspullen, kan daarbij helpen.”

Uitdelen

De Stichting Vrienden van Reinier meldde het troostkofferproject  aan bij het Coöperatiefonds van de Rabobank.  In oktober stemden de leden van Rabobank Zuid-Holland Midden online op alle genomineerde projecten. De donatie is aan het troostkofferproject toegekend omdat het van maatschappelijke en sociale waarde is voor de inwoners van Delft, Midden-Delfland, Lansingherland en Pijnacker/Nootdorp. Het oncologieteam van Reinier De Graaf verwacht in januari te kunnen starten met het uitdelen van de troostkoffers.

Stichting Vrienden

Wiltl u een bijdrage leveren om nog meer troostkoffers te realiseren? Op de website van de Stichting Vrienden van Reinier vindt u informatie hoe u kunt doneren. Met uw gift maakt u extra’s voor onze patiënten mogelijk.