Corona-huisartsenpost verhuist van Basalt Revalidatie terug naar Reinier de Graaf

De huisartsenpost, die tijdelijk was onder gebracht in het gebouw van Basalt Revalidatie, keert vandaag (14 mei) terug naar het Gasthuis in Delft. Deze speciaal ingerichte huisartsenpost is 24 uur per dag open en blijft dienst doen als corona-huisartsenpost. Hier kunnen patiënten terecht die door een huisarts gezien moeten worden, maar een verdenking op corona hebben. Daarmee is de locatie in Basalt opgeheven.

Hoe werkt de Coronapost?

Patiënten met klachten moeten eerst contact opnemen met de eigen huisarts en tijdens avonden, nachten en weekenden met de eigen huisartsenpost. Indien nodig wordt er een afspraak gemaakt op de corona-huisartsenpost in Delft. Op de corona-huisartsenpost wordt niet getest op corona. Patiënten worden op deze post onderzocht, behandeld en indien nodig doorverwezen naar het ziekenhuis.

Geen corona?

Vanaf vandaag kunnen ook patiënten die geen corona-gerelateerde klachten hebben in de avonden, nachten, weekenden en op feestdagen weer terecht bij de huisartsenpost Delft.

Veilige zorg

Om alle zorg veilig te laten verlopen, heeft de huisartsenpost samen met het ziekenhuis uitgebreide voorzorgsmaatregelen genomen. Deze zijn er op gericht om patiënten die mogelijk besmet zijn met corona strikt gescheiden te ontvangen en te behandelen.

De zorg op de corona-huisartsenpost in Delft is er voor alle patiënten van de huisartsen in Westland, Midden Delfland, Hoek van Holland, Delft, Pijnacker en Nootdorp.