Couveuseafdeling blij met gift voor babywebcam

André van der Velden, hoofd Neonatologie van het Reinier de Graaf ziekenhuis is blij met de gift van Zetacom voor een nieuw babywebcamsysteem op de couveuseafdeling. “Op deze manier kan familie 24 uur per dag, 7 dagen per week bij de pasgeborene zijn, wat een goede band ten goede komt”. 

Directeur Dick Dompeling van Zetacom overhandigde de cheque. “Wij zijn zelf gesprekspartner voor organisaties over communicatievraagstukken. Daarom was het bijdragen aan een babywebcam voor onze goede relatie het Reinier de Graaf ziekenhuis extra passend, je wilt toch altijd in contact zijn met je kind”. 

BabyBeeld is een camerasysteem voor de afdeling Neonatologie waarmee ouders hun baby de hele dag op hun computer, tablet of smartphone kunnen zien via een beveiligde internetverbinding. Ouders kunnen zelf beslissen aan wie zij de e-mail met de inloggegevens doorsturen, zo kunnen opa, oma of familieleden in het buitenland ook al kennis maken met de pasgeborene. Elk account heeft een unieke combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord en er worden geen beelden van baby’s opgeslagen. 

Zetacom is een leverancier van telefonie, netwerken en zorgsystemen en heeft onlangs een innovatief communicatiesysteem in bedrijf gesteld in het nieuwe Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft.