Dankzij samenwerking nog betere geboortezorg in regio Delft

Het Reinier de Graaf ziekenhuis, negen regionale verloskundigenpraktijken en zorgverzekeraar DSW vormen sinds vandaag (1 november) officieel de Reinova Geboortegroep. Dankzij dit samenwerkingsverband werken gynaecologen, verloskundigen, kinderartsen en neonatologen van Reinier de Graaf intensiever samen met de verloskundigenpraktijken uit de regio. Zwangeren krijgen hierdoor geboortezorg dichtbij huis als het kan en in het ziekenhuis als dat nodig is. De geboortezorg is hiermee voor een zwangere vrouw nu echt op maat en nog veiliger. Met het samenwerkingsverband hoort Reinier bij de koplopers van Nederland.

De samenwerkingsovereenkomst werd tijdens het symposium ‘Samen Zorgen’ in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft getekend tijdens de officiële opening van het Moeder en Kindcentrum van Reinier de Graaf. De afdelingen Verloskunde, Kraam, Neonatologie en Kind en Jeugd vormen tezamen het Moeder en Kindcentrum. Alle zorgverlening in het centrum is erop gericht dat het gezin zoveel mogelijk bij elkaar blijft. Moeder en kind worden niet gescheiden tenzij dit gezondheidsrisico’s met zich meebrengt en partners kunnen dag en nacht bij moeder en de baby blijven.

De openingshandeling werd verricht door de veertien maanden oude Foss, zijn moeder Alice en directievoorzitter Carina Hilders. Foss is vorig jaar als eerste baby in het nieuwe Reinier de Graaf ziekenhuis geboren.

"Het is een lang traject geweest, dat ons veel heeft gebracht", aldus Hilders. "Om te beginnen vertrouwen. Dit is de basis om samen te kunnen zorgen. Hierdoor kunnen we inspireren in plaats van te concurreren. Ons gezamenlijke belang is goede zorg te leveren aan de patiënt. Dat is wat ons drijft."