De Tourmalet op voor kanker

Ze zijn terug: ruim 40 fietsers en 26 wandelaars van Team Westland, die de Tourmalet beklommen in de strijd tegen kanker. Zij haalden hiermee € 485.000 op voor regionale goede doelen. 50.000 euro ging naar de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf voor het DNA onderzoek naar kanker van internist-oncoloog Monique Bos. “Wij kunnen nu participeren in het CPCT: Center for Personalised Cancer treatment. Daardoor draaien we mee in internationaal onderzoek, kunnen we gebruik maken van de database en vervolgens een behandeling op maat geven aan onze patiënten,” aldus Monique die werkt bij het Reinier Haga Oncologisch centrum.

Bijzondere ervaring

“De uitdaging verliep met een lach en een traan,” aldus Bart Duijvesteijn, organisator van de lopersgroep. “Wat je met elkaar deelt tijdens zo’n tocht is echt ongelofelijk.” De laatste acht jaar haalde Team Westland sponsorgeld binnen door met zoveel mogelijk fietsers de Alpe d’Huez te beklimmen. Dit jaar koos Team Westland voor een andere koers én uitdaging: de Tourmalet. Dat deden ze samen met een lopersgroep die in vijf dagen van Toulouse naar de top van de Tourmalet liep. Dat is een afstand van ongeveer 165 kilometer. Op 22 juni ontmoetten de lopers en de fietsers elkaar aan de voet van de berg. Daar beklommen de fietsers die dag, in de verzeggende hitte, twee keer de Tourmalet

Verder met inzet voor kankeronderzoek

Team Westland heeft aangegeven zich ook de komende jaren voor kankeronderzoek van het Reinier de Graaf. “Kanker raakt ons allemaal en het Reinier de Graaf is echt ons ziekenhuis,” aldus Bart Duijvesteijn. Op 29 september overhandigt het team de cheque aan Monique Bos.