Deel uw herinneringen aan de ‘oude’ gebouwen

In een ziekenhuis liggen verdriet en vreugde dicht bij elkaar. Herinneringen zijn talrijk en divers. De spanning van een operatie, de blijheid na een bevalling, de grappende verpleegkundige, een gedeelde kerstmaaltijd met ‘vreemden’ op de kamer. Tienduizenden mensen hebben de afgelopen bijna 45 jaar in het H- en B-gebouw van Reinier de Graaf mooie, ontroerende en bijzondere herinneringen liggen. 

Eind 2015 nemen we afscheid van de oude gebouwen. De herinneringen blijven gelukkig behouden. En die willen we graag bundelen via een speciale website www.verhalenuitreinier.nl. Daar kunt u uw herinneringen delen. En uiteraard de verhalen van anderen lezen.  

Jaren ‘70

De twee gebouwen die samen Reinier de Graaf vormen zijn elk meer dan veertig jaar oud. Ze herbergen dus een schat aan gebeurtenissen en ervaringen.  Het katholieke Sint-Hippolytus ziekenhuis (huidige H-gebouw) verhuisde in 1970 naar de Reinier de Graafweg en het protestantse Bethel ziekenhuis (huidige B-gebouw) opende haar nieuwbouw in 1972. De mooiste verhalen op de website komen in 2015 ook in de Delft op Zondag te staan. Deel uw verhaal (bij voorkeur met passende foto) door het te schrijven op www.verhalenuitReinier.nl. Schroom ook niet vrienden, kennissen of familieleden op te roepen hun verhaal te delen. Zo krijgen we stap voor stap de kans langzaam afscheid te nemen van de ‘oude’ ziekenhuisgebouwen B en H.