Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt bezoekt Reinier de Graaf

Marja van Bijsterveldt, burgemeester van Delft, bracht vandaag (2 februari) een bezoek aan het Reinier de Graaf Gasthuis. Het was niet het eerste bezoek van Van Bijsterveldt aan het ziekenhuis, maar wel de eerste keer in haar hoedanigheid als burgemeester. Tijdens het bezoek liet ze zich bijpraten door de directie over de nieuwste ontwikkelingen en nam ze een kijkje op enkele afdelingen van het ziekenhuis.

Directievoorzitter Carina Hilders en directeur bedrijfsvoering Stefan Kroese ontvingen Van Bijsterveldt in het ziekenhuis. Daar gaven ze de burgemeester een introductie over Reinier de Graaf, met onder meer informatie over de belangrijke rol die het ziekenhuis speelt binnen de regio. Ook kwamen de nieuwe speerpunten aan bod, te weten de zorg voor ouderen, moeder en kind, en oncologie-patiënten. Van Bijsterveldt, Hilders en Kroese gingen daarnaast in gesprek over hoe de gemeente het ziekenhuis het beste kan ondersteunen in het bieden van de juiste zorg.

Na de algemene uitleg over het ziekenhuis bracht de burgemeester een bezoek aan de afdeling Neonatologie van het Moeder en Kindcentrum. Daar werd ze rondgeleid op een zogenoemde couveusesuite. Pasgeborenen die extra zorg nodig hebben en één of beide ouders kunnen hier vrijwel direct na de geboorte verblijven. Dankzij deze wijze van gezinsgerichte zorg kunnen ouders zo snel mogelijk de verzorging van hun kindje op zich nemen.

Daarna ging Van Bijsterveldt door naar de Tovertafel in de huiskamer van de verpleegafdeling Vaat- en Traumachirurgie. Op deze tafel worden beelden geprojecteerd waarmee oudere, verwarde patiënten spelletjes kunnen spelen. Zo kunnen ze visjes vangen of spreekwoorden raden. Dit activeert de patiënten zowel fysiek als mentaal.

Het bezoek werd afgerond met een informele ontmoeting tussen Van Bijsterveldt en verschillende (medisch) managers van het ziekenhuis. De Delftse burgemeester sprak tijdens het bezoek uit onder de indruk te zijn van de zorg die in Reinier de Graaf wordt geboden. “Het is een heel mooi ziekenhuis, met heel veel kwaliteit, dat excellente zorg levert”, aldus Van Bijsterveldt.