Doe-Dag: vmbo-leerlingen lopen mee in Reinier de Graaf

Sporthal de Buitenhof in Delft stond eerder deze maand in het teken van het jaarlijkse Delft On Stage. Tijdens dit evenement konden ongeveer duizend vmbo-leerlingen van verschillende Delftse scholen werkgevers uit de regio ontmoeten. Ook het Reinier de Graaf ziekenhuis was hierbij aanwezig om scholieren op informele wijze te laten kennismaken met het ziekenhuis. Op basis van de interesses en motivatie nodigden wij naar aanleiding van deze dag 24 leerlingen uit voor een zogenoemde Doe-Dag. 

Deze Doe-Dag vond vandaag plaats. Tijdens de dag kreeg de helft van de leerlingen van verschillende collega’s uitleg over wat hun beroep inhoudt. Denk daarbij aan laboratoriummedewerkers, een Cardiac Care Unit (CCU)-verpleegkundige die ook reanimatiecoördinator is en medewerkers van onze polikliniek voor Keel-Neus-Oorheelkunde. Ook was er ruimte voor leerlingen om zelf aan de slag te gaan. Zo was er een reanimatiepop aanwezig om te oefenen met reanimeren. Aansluitend kregen de leerlingen een rondleiding bij Combister, de organisatie die verantwoordelijk is voor het vervoeren, reinigen en controleren van onze medische hulpmiddelen. 

De andere helft van de leerlingen maakte vandaag kennis met medewerkers van ons ziekenhuis die werkzaam zijn bij het Facilitair Bedrijf. Zij liepen mee met de collega’s van transport, de receptie, de beveiliging en het facilitair servicebureau. Zo kregen zij een kijkje in de keuken door te zien wat er in de meldkamer van de Beveiliging gebeurt. Van hieruit worden alle meldingen gecoördineerd en worden de beveiligers aangestuurd die in het ziekenhuis rondlopen.

Reinier de Graaf vindt het belangrijk dat scholieren zich al op jonge leeftijd oriënteren op de arbeidsmarkt. Wij laten hen graag zien hoe interessant en leuk het is om in een ziekenhuis te werken. CCU-verpleegkundige en reanimatiecoördinator Tineke van Zon licht toe: “Het ziekenhuis is een dynamische organisatie waar geen enkele dag hetzelfde is. Iedere patiënt heeft een eigen verhaal en aanleiding om naar het ziekenhuis te komen. Ik laat vmbo-leerlingen graag kennismaken met deze dynamiek en met mijn werk door hen te leren reanimeren.”

Meer informatie 

Nieuwsgierig naar het werken in ons ziekenhuis? Neem dan per app contact op met onze recruiters via 06-22 44 63 99.

Tineke van Zon geeft uitleg over reanimeren met behulp van een reanimatiepop.