Drie pluscertificaten voor Reinier de Graaf

Zorgverzekeraar Achmea beloont Reinier de Graaf met drie pluscertificaten: voor patiëntervaringen, ouderenzorg en heupvervanging. Een pluscertificaat betekent dat Achmea ons ziekenhuis als eerste aan haar verzekerden adviseert. 

Patiëntervaringen

Het eerste certificaat krijgen we omdat we patiëntervaringen meten en ons werk verbeteren op basis van die feedback. We doen dat door gebruik te maken van de zogenaamde CQ-index. Deze methode meet verschillende aspecten van de geleverde zorg, zoals bejegening door artsen en verpleegkundigen, snelheid van de behandeling, voldoende pijnbestrijding en het ervaren resultaat van de behandeling. Achmea heeft slechts 19 ziekenhuizen dit certificaat verstrekt.

Ouderenzorg

Onze Seniorenzorg is belangrijk voor ons. Dankzij ons specifieke beleid en het keurmerk seniorvriendelijk ziekenhuis, beloont Achmea ons met een pluscertificaat. In Nederland hebben 27 ziekenhuizen dit keurmerk.

Heupvervanging

Het Pluscertificaat Heupvervanging krijgen we (net als 27 andere ziekenhuizen) omdat we goed scoren op patiëntervaringen en het lage percentage wondinfecties. Onze specialisten kiezen niet altijd meteen voor een operatie, maar kijken altijd of er andere opties voor de behandeling zijn. Daarnaast voldoen wij ook aan de eisen voor de patiëntveiligheid.

De drie certificaten van Achmea zijn niet de eerste ‘beloningen’ voor Reinier de Graaf. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle keurmerken en certificaten