E-mailspreekuur voor vrouwen met menstruatieproblemen

Eén op de vijf vrouwen heeft last van heftig bloedverlies tijdens de menstruatie. Dit blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het is daarmee een veel voorkomend, maar onderschat medisch probleem. Tijdens de landelijke ‘Draag-weer-wit-week, die van maandag 8 t/m vrijdag 12 juni plaatsvindt, kunnen vrouwen die kampen met dit probleem, via email hun vraag stellen aan gynaecologen van Reinier de Graaf. Er is voor deze gelegenheid een speciaal e-mailadres beschikbaar, draag-weer-wit-week@rdgg.nl. Gynaecologen Hilders, Kapiteijn, Rumpt en Siemens beantwoorden de vragen.

Simpele behandeling

“Relatief weinig vrouwen melden zich met een klacht als heftig bloedverlies tijdens de menstruatie bij hun huisarts,” zegt gynaecoloog Kapiteijn. “Terwijl de gevolgen van dit probleem behoorlijke impact kunnen hebben. Denk aan chronische vermoeidheid en bloedarmoede. Vaak biedt een simpele behandeling uitkomst.”

Gespecialiseerde polikliniek

De afdeling Gynaecologie van Reinier de Graaf heeft op de locatie Voorburg een gespecialiseerde polikliniek voor vrouwen met menstruatieproblemen. Doorverwijzing is mogelijk via de huisarts of medisch specialist. Voor het e-mailspreekuur is doorverwijzing uiteraard niet nodig.

De ‘Draag-weer-wit-week’ is een jaarlijkse landelijke actie waarin aandacht wordt gevraagd voor heftig bloedverlies tijdens de menstruatie. Tientallen ziekenhuizen nemen deel aan de ‘Draag-weer-wit-week’.