’Ik kan mij geen betere behandeling bedenken’

Een brommerongeluk twee jaar geleden veroorzaakte bij Reli Felix (19) een lelijke breuk in zijn bovenbeen. Hij bleek ook zijn scheepsbeentje (handwortelbeentje) in zijn hand gebroken te hebben, maar dat werd over het hoofd gezien. Uiteindelijk kreeg hij een verwijzing voor het Hand- en Polscentrum van Reinier de Graaf.

“De arts in kwestie wilde niks weten van mijn hand, ondanks de pijn, het feit dat deze heel dik was en ik hem niet kon bewegen”, vertelt Reli. “Ik heb meerdere malen aangedrongen op een foto, maar er was niks aan de hand volgens mijn behandelend arts. Ik werd zelfs uitgemaakt voor aansteller. Na een jaar was het uiteindelijk de huisarts die mij gelukkig verwees naar het Hand- en Polscentrum.”

Botspaantje

Reli kwam terecht bij orthopedisch chirurg Gerald Kraan. “Hij zag meteen dat het mis was, ik kreeg een brace en heb daar acht maanden mee gelopen. Uiteindelijk ben ik geopereerd en is er een botspaantje uit mijn onderarm weggehaald en naar het handwortelbeentje getransplanteerd. Ik heb nog fysiotherapie om ervoor te zorgen dat ik de hand straks weer zo goed mogelijk kan gebruiken.” Over de behandeling kan Reli kort zijn: “Ik kan mij geen betere behandeling bedenken. Alle lof voor dokter Kraan. Zonder hem zou ik waarschijnlijk nog steeds onthand zijn.”

Fotobijschrift : Reli Felix en orthopedisch chirurg Gerald Kraan. 
‘’De operatie was voor mij eigenlijk gewoon de redding van mijn hand’.’

Hand- en Polscentrum

Klachten en aandoeningen van de hand en pols komen vaak voor en kunnen zeer belemmerend zijn in het dagelijks leven. U kunt hiervoor terecht bij het Hand- en Polscentrum van Reinier de Graaf. Uniek in de regio omdat in dit centrum een traumachirurg (Mark de Vries), plastisch chirurg (Estelle Bell) en orthopedisch chirurg (Gerald Kraan)samenwerken.