Eerste paal bezoekersparkeergarage de grond in

Donderdagochtend 15 september is met het boren van een symbolische paal het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe bezoekersparkeergarage naast het Reinier de Graaf ziekenhuis. Op het ziekenhuisterrein verrijst straks een spiksplinternieuwe eigentijdse vijflaagse parkeergarage, waarin patiënten en bezoekers vlakbij de hoofdingang van het ziekenhuis kunnen parkeren. Ook biedt de nieuwe garage ruim voldoende invalideparkeerplaatsen.

Aannemer Aan de Stegge boort in totaal ruim 320 palen voor de fundering van de garage. Er is gekozen voor boren in plaats van heien, waardoor slechts een licht brommend geluid is te horen tijdens de boorwerkzaamheden. Wel rijdt er tijdelijk wat meer vrachtverkeer in verband met de aanlevering van bouwmateriaal. De naaste omwonenden zijn ruim van te voren geïnformeerd.

Ontwerp in stijl ziekenhuis

De parkeergarage, die plek gaat bieden aan 450 auto’s, is qua ontwerp afgestemd op het ziekenhuis. De oplevering zal naar verwachting plaatsvinden in maart 2017. Kort daarna is de garage open voor gebruik. De tijdelijke parkeergarage achter het oude gebouw B wordt eind 2017 verwijderd. Na de sloop van gebouw H komt er op de plek van dit gebouw een groot parkeerterrein voor personeel.