Eerste stap nieuwe parkeergarage Reinier de Graaf

Het ziekenhuis is bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van een definitieve bezoekersparkeergarage bij de hoofdingang van het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis. De tijdelijke parkeergarage bij gebouw B zal in 2017 gesloopt worden om plaats te maken voor een definitieve parkeervoorziening voor patiënten en bezoekers. 

Om de bouw mogelijk te maken is gestart met de procedure ruimtelijke ordening. 

De bovengrondse parkeergarage komt naast het grijze laboratoriumgebouw op het ziekenhuisterrein en zal circa 490 parkeerplaatsen bieden. Dit aantal is voldoende voor onze patiënten en bezoekers. De bouw van de garage zal niet eerder dan halverwege 2016 van start gaan. Eerst begint vanaf eind 2015 de sloop van de gebouwen B en H. 

Donderdag 25 juni ondertekenden Jaap van den Heuvel, directeur Reinier de Graaf en Marco van der Laan, algemeen directeur Aan de Stegge Twello, het contract voor de ontwikkeling en bouw van de garage. Op korte termijn organiseert het ziekenhuis een inloopavond voor naaste omwonenden om hen te informeren over de ontwikkeling van de nieuwe parkeergarage. 

 
 

Links Marco van der Laan (Aan De Stegge Twello) en Jaap van den Heuvel (directeur Reinier de Graaf)