Eerste winnende tegeltje Vriendenactie

De patiënten in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft hebben woensdag 13 november enthousiast hun stem uitgebracht op de ingezonden Delfts Blauwe tegeltjes vanuit de actie: ‘Meer voor Elkaar’ van de Stichting Vrienden van het Reinier de Graaf. Mevrouw Ida Sonneveld heeft het tegeltje van de maand september bedacht: “Kijk eens met de ogen van je hart, dan zie je andere dingen”. Zij ontvangt binnenkort haar tegeltje in het echt Delfts Blauw, gesponsord door de Porceleyne Fles. Haar tegeltje komt ook te hangen in het nieuwe ziekenhuis in Delft eind 2015.

Tegels te koop

Onder de campagnenaam ‘Meer voor Elkaar’, houdt de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf, een wedstrijd voor de leukste en mooiste Delfts Blauwe tegelwijsheid. De tegels zijn digitaal te koop voor € 5,- en de opbrengsten gaan naar goede doelen voor patiënten. Iedere maand word een tegel van de maand gekozen. Alle winnende tegels worden vervaardigd door de Porceleyne Fles en straks permanent tentoongesteld in het nieuwe Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft.

iPads Intensive Care

In november staat het goede doel van Reinier de Graafs Intensive Care (IC) centraal. De Stichting Vrienden van Reinier de Graaf wil iPads aanschaffen voor IC-patiënten die nog niet kunnen praten. Via de iPad kunnen zij hun wensen kenbaar maken aan hun naasten en het verzorgend personeel.

Goede doelen

De Stichting Vrienden van Reinier de Graaf wil met haar vrienden en partners meerdere goede doelen mogelijk maken. Zo werven ze middelen voor huiskamerprojecten waar met name oudere en wat meer verwarde patiënten bij elkaar komen en een dagprogramma aangeboden krijgen. Vrienden maken extra fysio-apparatuur mogelijk zoals bedfietsen zodat patiënten sneller sterker worden en uit bed kunnen. Maar ook meer groen in en rond de locaties en overal speelfaciliteiten voor kinderen zodat ze zich altijd veilig kunnen ontspannen en vermaken. Voor een compleet overzicht kunt u kijken op vriendenvanreinier.nl.