EGM architecten schenkt bijzondere kleurboeken aan Kind- en Jeugdafdeling Reinier de Graaf

Vanmorgen, dinsdagochtend 10 december, heeft architect Eric Wendel (EGM architecten) 50 luxe kleurboeken geschonken aan onze Kind- en Jeugdafdeling. Het eerste boek is overhandigd aan patiëntje Cataliya Frans. Zij was erg blij met het kleurboek.

De kleurplaten in het boek zijn gebaseerd op Rotterdam en omstreken en gemaakt door kunstenares Yana Vlasova, werkzaam bij EGM architecten. Dit architectenbureau heeft het ontwerp voor het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft gemaakt, dat in 2015 is opgeleverd. Architect Eric Wendel, ontwerper van ons gebouw: “Ik ben heel blij dat ik deze bijzondere kleurboeken namens EGM mag aanbieden. Collega Yana Vlasova heeft gebouwen en dieren met veel fantasie en op vrolijke wijze gecombineerd in schitterende kleurplaten. In haar boek wanen kinderen zich in een groene, vriendelijke wereld om in weg te dromen. Het boek is leuk voor zowel jong als oud. Yana’s werk als interieurontwerpster kun je dagelijks tegenkomen in het ziekenhuis, maar ook buiten in de vorm van de glastekening in de gevel boven de hoofdingang van het Gasthuis.”

Bep Wiessenhaan, hoofd Kinder- en jeugdafdeling & kinderdagbehandeling is blij met de boeken: “Deze boeken vormen een welkome afleiding voor kinderen die hier op de afdeling liggen. Maar we zorgen ook dat er kleurboeken op de afdelingen Neonatologie en Kraam- en Verloskunde liggen voor de broertjes en zusjes van de kindjes daar.”

Op de foto v.l.n.r: patiëntje Cataliya Frans, hoofd Kinder- en jeugdafdeling Bep Wiessenhaan, architect Eric Wendel. Staand: hoofd Verloskunde en kraamafdeling Gerda Vijfhuizen, hoofd Neonatologie André van der Velden en hoofd Verloskunde & kraamafdeling Marjon Migchielsen.