Extra coronamaatregelen op de verpleegafdeling Cardiologie

Op onze afdeling Cardiologie zijn extra voorzorgsmaatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te beperken. Aanleiding hiervoor is dat drie patiënten en vijf medewerkers van de verpleegafdeling Cardiologie onlangs positief getest zijn op het coronavirus. Alle medewerkers van de verpleegafdeling cardiologie dragen daarom tijdelijk uit voorzorg een chirurgisch mondneusmasker om elkaar en patiënten maximaal te beschermen.

Veilige zorg voorop

De betreffende positief geteste patiënten worden in isolatie verpleegd en de medewerkers die positief getest zijn, blijven thuis in quarantaine. Alle medewerkers van de verpleegafdeling zijn getest. Ook is een bron- en contactonderzoek gestart en zijn alle betrokken patiënten en medewerkers geïnformeerd.

In het Reinier de Graaf ziekenhuis blijven medewerkers al bij milde corona gerelateerde klachten thuis en ondergaan een test. Het dragen van het mondneusmasker is niet ter vervanging van de anderhalve meter afstand, maar een extra stap om de veiligheid van patiënten en medewerkers te waarborgen.

In het Reinier de Graaf ziekenhuis staat veilige zorg voorop. Zo werken we volgens het protocol dat gebaseerd is op de landelijke richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het isolatiebeleid van het Reinier de Graaf ziekenhuis.