Fertiliteitscentrum Voorburg krijgt opnieuw Freya Pluim

Het Fertiliteitscentrum in Voorburg van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft opnieuw de tweejaarlijkse Freya Pluim ontvangen. Hiermee laten we zien dat dit centrum voldoet aan de strenge kwaliteitscriteria van Freya, de patiëntenvereniging die zich inzet voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Om dit kwaliteitskeurmerk te mogen dragen, moet een kliniek aan strenge eisen voldoen die betrekking hebben op faciliteiten, uitgebreide behandelmogelijkheden op alle dagen van de week en optimale begeleiding, waaronder ook  psychosociale ondersteuning aan patiënten.

Evert van Santbrink, hoofd van het Fertiliteitscentrum, is blij met het keurmerk: “Hiermee tonen we aan dat wij als kliniek de best mogelijke zorg bieden aan mensen met een kinderwens. Helemaal fijn is het dat dit de derde keer op rij is dat wij de Freya Pluim in ontvangst hebben mogen nemen. Dit toont aan dat ons centrum ook op de langere termijn kwaliteit levert en blijft voldoen aan de steeds strenger kwaliteitseisen van Freya.”

Het Fertiliteitscentrum van Reinier de Graaf bestaat al ruim 25 jaar en heeft een voortrekkersrol op het gebied van fertiliteitszorg. De artsen en medewerkers van het centrum behandelen jaarlijks 800 tot 900 paren en alleenstaanden. Zij bieden alle gangbare therapieën: IVF en IVF-ICSI (reageerbuisbevruchting), IUI (inseminatie in de baarmoederholte), ovulatie-inductie (stimulatie van de eisprong) en behandelingen met donorzaad.

In de Monitor Fertiliteitszorg van Freya staat een overzicht van alle fertiliteitsklinieken van Nederland. Patiënten kunnen hiermee bekijken welke klinieken wel of geen Freya Pluim hebben behaald en welke behandelingen zij aanbieden.