Foss eerste baby in nieuwe Reinier de Graaf

Hij heet Foss, weegt 2595 gram en is de eerste baby die in het nieuwe Reinier de Graaf ziekenhuis is geboren op vrijdag 28 augustus om 11.13 uur. Alice en Brian de Bruin zijn de trotse ouders. Het is hun derde kindje.

“Ik was 1 oktober uitgerekend en wilde heel graag in het nieuwe ziekenhuis bevallen. Maar Foss kondigde zich gisteravond al aan en daarom ben ik opgenomen in het oude H-gebouw,” vertelt een glunderende Alice. “Het was dus even spannend, maar gelukkig kon ik meeverhuizen naar de nieuwe afdeling Verloskunde. Ik dacht dan wil ik ook echt de eerste zijn die in het nieuwe ziekenhuis bevalt. Het is echt een droom, de afdeling is schitterend en er wordt supergoed voor ons gezorgd.”

Carina Hilders, directeur medische zaken en gynaecoloog verraste de kersverse ouders met een presentje en een mooie bos bloemen.

“Een bijzonder moment, de geboorte van de eerste baby in ons nieuwe ziekenhuis. Zo’n blijde gebeurtenis geeft nog een extra feestelijk gevoel aan deze dag waarop we als oudste ziekenhuis naar zo’n prachtig nieuw gebouw verhuizen.”

Moeder en Kindcentrum

Jaarlijks worden in Reinier de Graaf circa 3000 baby’s geboren. Het nieuwe Moeder en Kind Centrum heeft negen verloskamers. Moeder en kind verblijven samen hun partner, dag en nacht, in een gezinskamer. Met de zorg die nodig is en de privacy zoals thuis. De geboortezorg in Reinier de Graaf is geheel gericht op het gezin. De bezoektijden kunnen de ouders zelf bepalen.