Franciscus Gasthuis & Vlietland verlengen samenwerking nucleaire geneeskunde

Deze week ondertekenden directievoorzitter Carina Hilders van Reinier de Graaf en lid Raad van Bestuur Mark Janssen van Franciscus Gasthuis & Vlietland een tweejarige contractverlenging. Hiermee wordt de samenwerking tussen de afdelingen Nucleaire Geneeskunde officieel voortgezet.

Irma van Gelderen, manager Radiologie, Nucleaire geneeskunde en Klinische Fysica van Reinier de Graaf is er heel blij mee: “We zijn bijzonder trots op de verlenging van de samenwerking met FG&V. We hebben heel hard gewerkt om de optimale kwaliteit en service te waarborgen".
Mark Janssen: “Ons ziekenhuis heeft geen eigen PET-CT, en daarom laten wij onze patiënten onderzoeken in een ander ziekenhuis. De uitstekende relatie met de nucleair geneeskundigen en de snelle service zijn de voornaamste redenen om weer voor Reinier de Graaf te kiezen. De snelheid waarmee onze patiënten terecht kunnen komt onze patiëntenzorg echt ten goede”.
Ook staat de afdeling Nucleaire geneeskunde klaar om binnenkort patiënten van het Langeland Ziekenhuis te ontvangen.
De uitslag van elk scan-onderzoek krijgt een patiënt overigens altijd in het eigen ziekenhuis.

State of the art- PET/CT scan

De afdeling Nucleaire Geneeskunde wordt begin 2017 nog geavanceerder. Dan levert Philips de nieuwste, volledig digitale Vereos PET/CT. Dit apparaat  zorgt met zijn snellere scantijd en lagere stralingsbelasting voor nog patiëntvriendelijkere onderzoeken. Daarnaast zijn de beelden scherper en zijn kleinere afwijkingen beter te beoordelen.

Bedrijfskundig manager RD&NG Aad van Oosten (FG&V), Irma van Gelderen, Hoofd NG Wim den Bleker en ondertekenaars Lid Raad van Bestuur Mark Janssen (FG&V) en directievoorzitter Carina Hilders.