.World Sight Day

Het gevoel dat uw zicht achteruit gaat? Misschien is er iets aan de hand. Gelukkig zijn onnodige slechtziendheid en blindheid vaak te voorkomen. Om die reden kunt u tijdens World Sight Day op donderdag 9 oktober een gratis oogtest laten doen. 

Sreening

De gratis oogtesten zijn tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Een optometrist doet een test om eventuele afwijkingen meteen op te sporen. Paulien Leeuwenburgh, optometrist in Reinier de Graaf legt uit: ‘Mensen die slechter gaan zien, hebben soms niet door dat er iets aan de hand is. Met deze screening kunnen we dit ondervangen, en mensen tijdig helpen. Soms is een bril al genoeg, en soms is verder onderzoek en eventuele behandeling nodig.’ Wegens grote belangstelling kunt u zich niet meer aanmelden voor de gratis oogtest. Wel bent u van harte welkom op de informatiemarkt.

Informatiemarkt

In de hal bij de poli oogheelkunde (op de eerste verdieping van het H-gebouw in Delft) is 9 oktober ook een informatiemarkt. Patiëntenverenigingen geven voorlichting en tonen hulpmiddelen voor slechtzienden. Ook geeft een ontwikkelingsorganisatie informatie over het voorkomen van vermijdbare blindheid en slechtziendheid. 

Vroegtijdig opsporen 

Op World Sight Day zijn wereldwijd vele activiteiten om aandacht te geven aan vermijdbare blind- en slechtziendheid. Dit gebeurt door meer bewustzijn te creëren over oogziekten en door het vroegtijdig opsporen van oogaandoeningen. De dag is een initiatief van VISION 2020, een initiatief van o.a. de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het doel: vermijdbare blindheid en slechtziendheid uitbannen voor het jaar 2020. 

Beter Zien voor iedereen 

De poli oogheelkunde van het Reinier de Graaf ziekenhuis is onderdeel van Het Oogzorgnetwerk dat bestaat uit een samenwerking van 15 ziekenhuizen in het land en optiekzaken in deze regio. Het Oogzorgnetwerk is gericht op Beter Zien voor iedereen. Daarom zetten wij ons samen in op de World Sight Day.