Handtekening van verbondenheid

Verbondenheid staat centraal in het nieuwe Reinier de Graaf. Het onlangs bevestigde kunstwerk op de glazen gevelwand boven de hoofdingang staat hier symbool voor. Om de verbinding van buiten met binnen te versterken loopt het kunstwerk van de buitenkant door naar de binnenkant.

Op maat gemaakt ontwerp

Interieurarchitect Erik Pijnacker (EGM architecten): “Een speels en dynamisch lijnenspel van verschillende figuren sluit op elkaar aan door middel van een blauwe lijn. Hiermee toont het ziekenhuis haar verbondenheid met patiënten, bezoekers, medewerkers, de omgeving en de stad Delft. Het kunstwerk wordt omsloten door twee verzorgende handen en gezichten; alles draait in het ziekenhuis immers om de mens. De lijnen gaan vervolgens over in een landschap met weiden, kassen en duinen, en eindigt uiteindelijk met de stedelijke omgeving en de skyline van Delft.”

Warm welkom

Met dit kunstwerk wil de het ziekenhuis patiënten en bezoekers bij binnenkomst een warme ontvangst geven. Deze creatie kwam tot stand door kunstenaars, grafici, en de interieurarchitect van EGM.