Helpt u mee ons werk te verbeteren?

Lag u tussen oktober 2014 en april 2015 één of meerdere dagen in Reinier de Graaf ziekenhuis? Dan krijgt u mogelijk een uitnodiging mee te doen aan een onderzoek naar uw ervaringen. Reinier de Graaf vindt de mening van onze patiënten belangrijk.

 

Daarom onderzoeken we regelmatig hoe u de zorg en het verblijf in ons ziekenhuis heeft ervaren. Dit helpt ons de kwaliteit van zorg te verbeteren. Ook dit jaar krijgt een deel van onze patiënten een uitnodiging om mee te doen aan ons patiëntervaringsonderzoek, ook wel CQ-index genoemd. Omdat veel ziekenhuizen dit onderzoek doen, kunnen we de uitkomsten goed met elkaar vergelijken.

Vertrouwelijk & anoniem

Reinier de Graaf doet het onderzoek niet zelf. We hebben hiervoor het onafhankelijke onderzoeksbureau MediQuest gevraagd. Zij behandelen uw antwoorden anoniem en strikt vertrouwelijk. MediQuest heeft geen inzage in medische gegevens.

Wat gebeurt er met uw antwoorden?

Wij krijgen in het najaar van MediQuest de geanonimiseerde resultaten. We kijken goed wat we moeten doen om de kwaliteit van onze zorg verder te verbeteren. Deze resultaten vergelijken we ook met andere deelnemende ziekenhuizen.

De zorgverzekeraars hebben met de deelnemende ziekenhuizen afgesproken dat zij de resultaten (geanonimiseerd) in kunnen zien. Zo krijgen zij inzicht in ervaringen van hun verzekerden met de verschillende ziekenhuizen.

Op deze website zullen we de uitkomsten van het onderzoek tonen. Bekijk hier het resultaat van 2014

Meer weten over het onderzoek?

Onderstaande filmpje geeft extra toelichting.