Huidkankerdag 2016

Reinier de Graaf deed opnieuw mee aan de landelijke Huidkankerdag op zaterdag 21 mei 2016. Tijdens deze dag konden mensen gratis hun huid laten checken door een dermatoloog op mogelijk verdachte plekjes. De belangstelling groeit  elk jaar. 

Dermatologen ondersteunen dit initiatief vanuit  een groeiende zorg om het stijgend aantal gevallen van  huidkanker. De medewerkers van de polikliniek Dermatologie van Reinier de Graaf vinden het belangrijk dat mensen zich bewuster worden van de gevaren van (te veel) zonnen. Zon is goed, maar door de huid teveel bloot te stellen aan zon neemt de kans op huidkanker toe. Ook legden de dermatologen uit hoe je de huid zelf kunt  controleren, zodat eventuele huidkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt. Vroege herkenning geeft namelijk de grootste  kans op genezing. 

Afspraak

Voor een consult op de afdeling Dermatologie is een verwijzing van de huisarts nodig. De dermatologen van Reinier de Graaf houden spreekuur in het Gasthuis Delft en in het Diaconessenhuis Voorburg.