Iedereen zit goed bij Reinier de Graaf

Duurzaam en vriendelijk meubilair van Gispen

Wachten in een ziekenhuis is niet altijd te voorkomen. Maar als dat nodig is, dan graag zo comfortabel mogelijk. Goed zitmeubilair voor patiënten en bezoekers is dus belangrijk. Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft Reinier de Graaf meubelleverancier Gispen gekozen. “De proefontwerpen van Gispen sloten het beste aan bij onze wensen”, vertelt projectleider Nieuwbouw Facilitair Bedrijf Deborah Nieuwesteeg enthousiast. “Gispen biedt ons bovendien het beste wat er op de markt te krijgen is. En dat hoeft niet per se van het eigen merk te zijn. “

Maandag 9 februari vond de ondertekening van het contract voor levering van het nieuwbouwmeubilair door Gispen plaats. V.l.n.r. Peter Veer (algemeen directeur Gispen) en Jaap van den Heuvel (directeur Reinier de Graaf).

Al sinds 1916 ontwerpt en levert Gispen slimme, eigentijdse meubels voor wonen en werken. Ook in zorginstellingen heeft de firma haar sporen verdiend. Nieuwesteeg: “We hebben nu bijna al het nieuwe meubilair uitgekozen. We doen dat met een uitgebreid team van deskundigen: ergotherapeuten, de paramedische dienst, de deskundige infectiepreventie, coördinator schoonhouden, adviseur werk en gezondheid en de afdeling ICT en Informatievoorziening. Ook zorgmedewerkers zoals teamleiders, specialisten en verpleegkundigen dachten mee. Samen zijn we tot de meest ideale oplossingen gekomen.”

Makkelijk uitstappen

In de patiëntenkamers komen twee typen stoelen. Een ‘standaard’ laag model en een model met een hoge rugleuning. Het hoge model is vriendelijk voor met name ouderen. Beide stoelen zijn zo ontworpen dat de persoon ook makkelijk weer uit de stoel kan stappen. Ook de banken in de wachtruimtes van het ziekenhuis krijgen een zithoogte die prettig is voor ouderen en mensen met een mindere conditie.

“We zijn al jarenlang een seniorvriendelijk ziekenhuis”, benadrukt Nieuwesteeg. “Maar we bedienen natuurlijk iedereen. De banken in de wachtruimtes krijgen aan de kopse kant een tafeltje. Daar kunnen kinderen met een stoeltje aanschuiven. De leestafels zijn ook geschikt voor mensen met een rolstoel. Verder biedt de centrale hal diverse zithoekjes, waaronder een ‘taxizitje’ dichtbij de ingang.”

Duurzaam

Het nieuwe meubilair moet uiteraard van goede kwaliteit zijn. “We kiezen voor stevige, duurzame materialen die zeker tien jaar meekunnen. Het meubilair moet ook goed te reinigen zijn. Dus geen groefjes of hoekjes waar vuil in kan achterblijven.” Een belangrijke keuze moeten Nieuwesteeg en haar team nog maken: de materialen en kleuren van de nieuwe meubels. “Zoals overal in de nieuwbouw moeten de meubels passen binnen de gekozen look & feel: de unieke en herkenbare Delftse sfeer. We kijken enorm uit naar het geheel”, zegt de projectleider Nieuwbouw verwachtingsvol.