IGJ brengt werkbezoek aan Reinier de Graaf

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft begin deze week een werkbezoek gebracht aan het Reinier de Graaf ziekenhuis. Inspecteur-generaal Ronnie van Diemen en domeinsecretaris Martha van Santen kwamen langs om kennis te maken met het ziekenhuis als ‘lerende organisatie’.

Tijdens het werkbezoek kwamen dan ook onderwerpen aan bod zoals aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers, het creëren van een veilige leeromgeving en de inzet van innovaties om de zorg beter te maken. De inspecteur-generaal en de domeinsecretaris brachten daarnaast een bezoek aan de afdeling Longziekten, de Kinderafdeling en de Acute Opname Afdeling (AOA) om te kijken hoe medewerkers in de praktijk omgaan met dagelijks leren en verbeteren.

De bezoekers van de IGJ waren te spreken over wat ze te zien en te horen gekregen hebben. “Aandacht voor zorgverleners: werkplezier en regie kunnen en mogen nemen. Dat draagt bij aan oprechte goede zorg voor iedere patiënt. Veel geleerd van het bezoek aan het Reinier de Graaf ziekenhuis”, zo twitterde Ronnie van Diemen na afloop van het bezoek.

Van links naar rechts: directeur Reinier de Graaf Carina Hilders, domeinsecretaris Martha van Santen, inspecteur-generaal Ronnie van Diemen en directeur bedrijfsvoering Reinier de Graaf Stefan Kroese.