Ik doe liever iets voor kinderen

De heer Vroemen uit Delft vierde onlangs zijn tachtigste verjaardag. Van familie en vrienden ontving hij een mooi bedrag. De heer Vroemen wilde daar liever iets mee doen voor kinderen. Hij dacht eerst aan Kika, maar toen las hij in de krant  over de gift van de Rabobank voor de Troostkoffer voor kinderen van ouders met kanker. “Ik word al tien jaar behandeld in het Reinier de Graaf ziekenhuis en heb zulke goede ervaringen. Ik wilde wel eens wat terugdoen. En ja kinderen, het verdriet van kinderen snijdt in je ziel. Ik wilde dus vooral iets voor kinderen doen, dat vind ik leuk”. De medewerkers van de afdeling oncologie van het Reinier de Graaf ziekenhuis ontvingen vandaag een cheque van de heer Vroemen. De Stichting Vrienden van Reinier de Graaf besteedt deze donatie aan troostmaterialen die in het koffertje voor de kinderen komen. Een mooie bestemming.

Hoe vertel je het je kinderen?

Wanneer één van hun ouders kanker heeft, worstelen veel kinderen met hun gevoelens. Ze vinden het moeilijk om hun verdriet en verwardheid te uiten en verwerken. Voor volwassenen in hun omgeving is het lastig hoe ze het best met de kinderen om kunnen gaan. De gespecialiseerd oncologieverpleegkundigen in het Reinier de Graaf ziekenhuis willen hierbij ondersteuning bieden door middel van een begeleidingspakket op maat. Na een verkennend gesprek tussen de  gespecialiseerd oncologieverpleegkundigen van het Reinier de Graaf ziekenhuis en de verzorgende van een kind, stelt de verpleegkundige een Troostkoffer voor het kind samen. 

De Troostkoffer helpt

De Troostkoffer bevat informatie over kanker, (voor)leesboeken, spelletjes en bijvoorbeeld een knuffel, dagboek of tekenspullen. De troostkoffer wordt aangepast aan de leeftijd van het kind. Kinderen kunnen de koffer ook aanvullen met persoonlijke spullen. Met deze koffer krijgen ouders en verzorgers handvatten om kinderen en jongeren bij te staan in de verwerking van hun verdriet.