Informatieavond over trombose

Op zaterdag 13 oktober 2018 is het Wereld Trombose Dag. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij de risico’s van trombose. Op dinsdag 9 oktober doen wij dat bij het Reinier de Graaf ziekenhuis in de vorm van een informatieavond, waarop iedereen welkom is. 

Trombose is een aandoening waarbij in de bloedvaten een bloedstolsel wordt gevormd. Trombose is gevaarlijk, omdat het bloeddoorstroming belemmert. Tijdens de informatiebijeenkomst gaan een cardioloog, een hematoloog en een vaatchirurg in op ziektebeelden waarvoor antistollingsmiddelen, ook wel bloedverdunners genoemd, nodig zijn. Bloedverdunners verminderen of vertragen de stolling van het bloed. Het nadeel van deze medicijnen is dat bloedingen lastiger te stoppen zijn. De beide medisch specialisten leggen uit hoe de medicatie werkt en waar patiënten en zijzelf rekening mee moeten houden. Uiteraard is er ook gelegenheid voor het stellen van vragen. 

Daarnaast zijn medewerkers van de trombosedienst Delft bij de informatieavond aanwezig. Zij verstrekken informatie en gaan in op de mogelijkheden van ‘zelfmeten’. Hierbij gaan patiënten zelf hun bloedwaarde na door middel van een vingerprik. Het voordeel hiervan is dat zij niet op vaste tijden meer bij de trombosedienst hoeven te verschijnen. 

Meer informatie en aanmelden

De informatieavond vindt plaats op dinsdag 9 oktober in het Gasthuis in Delft in vergaderruimte Melkmeisje 1-3 (vijfde verdieping). Het programma is als volgt:

18.30 uur: inloop met tomatensoep
19.00 uur: start sprekers
20.00 - 20.30 uur: afsluiting

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met tromboseverpleegkundige Marleen de Graaf-van der Kort via antistolling@rdgg.nl. Geef bij uw aanmelding door met hoeveel personen u komt en waarom deze bijeenkomst voor u interessant is. De uiterlijke inschrijfdatum is zondag 7 oktober aanstaande.