Internationale Dag van de Eerste Hulp

Vandaag, 12 september, is het de Internationale Dag van de Eerste Hulp. Deze dag is door het Rode Kruis in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het belang van eerste hulp na een ongeluk of verwonding. Reinier de Graaf staat graag stil bij de Dag van de Eerste Hulp, omdat onze medewerkers van de Spoedeisende Hulp (SEH) elke dag eerste hulp verlenen aan patiënten die dit direct nodig hebben.

Een van de medewerkers op de SEH is verpleegkundige Sjef Bulder. Samen met zijn collega’s werkt hij in ploegendiensten om 24 uur per dag acute zorg te kunnen leveren aan patiënten die op de SEH binnenkomen of binnen worden gebracht. “Er komen patiënten bij ons binnen met de meest diverse aandoeningen, variërend van botbreuken tot aandoeningen waarbij we moeten reanimeren”, aldus Sjef in een interview.

“Ik schat dat we per etmaal gemiddeld honderd patiënten behandelen. De drukte wisselt per dag. Soms is het rustig en op andere dagen loop ik me de benen uit het lijf. Ik hoop dan ook de Dag van de Eerste Hulp kan zorgen voor een stukje bewustwording bij mensen over wanneer eerste hulp echt nodig is. En dus ook wanneer ze niet naar de SEH hoeven voor een behandeling.

De zorg wordt namelijk alleen maar drukker, terwijl we wel de kwaliteit willen waarborgen.”
Het volledige interview met Sjef Bulder lees je hier.