Kinder- en jeugdafdeling Reinier de Graaf goede doel van Delftse Monopoly-editie

De Kinder- en jeugdafdeling van het Reinier de Graaf ziekenhuis is het goede doel van de Delftse editie van het gezelschapsspel Monopoly. Dinsdag 2 augustus bezocht Mr. Monopoly het ziekenhuis om het goede nieuws te vertellen. Het wereldberoemde spel wordt geheel aangepast naar Delftse stijl. Bekende Delftse straten, pleinen en bedrijven zullen figureren op de speldoos, het bord en de ‘kans’- en ‘algemeen fonds’-kaarten.

Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat naar het project ‘Maakbare Wereld’ van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf. Vijf levensgrote afbeeldingen op de muren van de Kinder- en jeugdafdeling vormen de basis van dit project. Patiëntjes kunnen deze illustraties zelf verder afmaken met stiften en stickers. Het ziekenhuis wil met dit project zorgen voor de nodige afleiding en patiëntjes de regie over hun leven een beetje terug geven.

Monopoly Delft is een speciale editie van Monopoly geproduceerd door Identity Games. Bij elke editie die uitkomt, selecteren zij een goed doel. De Kinder- en jeugdafdeling van het Reinier de Graaf ziekenhuis past hier perfect bij. “Wij willen met ons gezelschapsspel kinderen, volwassenen en gezinnen vermaken en nader tot elkaar brengen”, aldus Erik Spindler, directeur Identity Games. “Daarom past het zo goed om bij te dragen aan de ‘Maakbare Wereld’, zodat kinderen in het ziekenhuis worden geprikkeld om met hun fantasie aan de slag te gaan en samen te spelen.”

Identity Games produceert de Delftse editie van Monopy in een gelimiteerde oplage. Het spel is verkrijgbaar via www.monopolydelft.nl en bij een select aantal lokale aanbieders.