LangeLand treedt toe tot Reinier Haga Groep

Met ingang van 9 juni is het LangeLand Ziekenhuis toegetreden tot de Reinier Haga Groep. Hierdoor blijft de continuïteit van de patiëntenzorg in Zoetermeer gewaarborgd.

Door de toetreding kan het LangeLand het zorgaanbod verder verbreden en de relaties versterken met de topklinische patiëntenzorg van het Reinier de Graaf en het HagaZiekenhuis. Het gaat dan om  functies zoals hart- en neurochirugie, radiotherapie, geneeskunde bij kinderen (Juliana Kinderziekenhuis) en oncologische zorg in het kankercentrum van Reinier Haga. Het LangeLand werkte al langer samen met het HagaZiekenhuis op het gebied van dialyse, longziekten, cardiologie en intensive care.

Het bestuur en de medewerkers van het LangeLand Ziekenhuis zijn bijzonder verheugd met deze toetreding. Het markeert een historisch moment in de geschiedenis, na een langdurige periode van onzekerheid.

Directievoorzitter Jan Willem Brinkman van het LangeLand Ziekenhuis: “Dankzij de extra inzet van alle medisch specialisten en medewerkers en met de steun van de belangrijkste stakeholders wist het ziekenhuis enkele moeilijke jaren succesvol te overbruggen. De continuïteit en kwaliteit van de ziekenhuiszorg voor Zoetermeer en omgeving zijn hiermee behouden gebleven.

Het LangeLand Ziekenhuis kijkt uit naar een plezierige samenwerking binnen dit grotere geheel en blijft zich met enthousiasme profileren als hét medisch centrum voor Zoetermeer en omstreken volgens haar motto: ‘Beter dichtbij’.